Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Een Rechtvaardige end Sociale Transitie van Banen

February 9, 2021 @ 19:30 - 21:00

De Klimaatcoalitie nodigt je graag uit voor het eerste evenement van hun webinar series!!! Tijdens dit evenement zullen wij onze eis ‘een EERLIJKE en SOCIALE TRANSITIE’ ter discussie stellen en zullen we samen brainstormen over hoe dit geïmplementeerd kan worden.🙌

Nu dat onze samenleving zich steeds meer bewust wordt van de gevolgen van klimaatverandering, worden onze levenswijzen en gedragingen steeds meer in twijfel getrokken, wat op sommige momenten een uitdaging kan zijn. Een van deze uitdagingen is veranderen naar meer duurzame en eerlijke banen. Gedurende dit evenement zullen verschillende sprekers hun kennis delen over: hoe kunnen we deze transitie realiseren? Wat betekent dit precies? Hoe doen we dit zonder de economie te beschadigen? Dit is een belangrijk onderwerp omdat klimaatverandering niet alleen veranderingen in verschillende omgevingen betekent, zoals op de werkplek, maar ook direct betrekking heeft op iedere werknemer. Tijdens een Vraag & Antwoord sessie zal het publiek de mogelijkheid hebben om hun ideeën en oplossingen te delen, met als doel dit probleem lokaal te bestrijden. Een verslag van dit evenement zal worden verstuurd naar de gemeente.💚🌱

Ontmoet de sprekers

Nina Cialdella: De afgelopen vijf jaar ben ik actief geweest binnen klimaatbeweingen, voornamelijk met Code Rood en Shell Must Fall. Ik heb ook samengewerkt met Students for climate en Fridays for future en maakte ik deel uit van de organisatie van de klimaatmars op 14 maart.

Wil Driessen: Ik heb 37 jaar voor DSM gewerkt als laboratorium technicus. Ook ben ik 40 jaar actief geweest als vrijwilliger voor de FNV. Eerst bij DSM na mijn pensioen, hierbij heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met mensen die een uitkering ontvangen. Ik ben ook bestuurslid bij de FNV afdeling Sittard-Geleen. Ook ben ik betrokken bij de strijd tegen de opwarming van de aarde, voornamelijk bij climate coalition Maastricht.

René Danen: Hij was raadslid voor groene stadspartijen in Nijmegen en Amsterdam en voorzitter van het FNV-Ledenparlement. Hij werkte eerder voor Greenpeace en Milieudefensie en was in 2019 actief bij de grote Klimaatstaking in Den Haag.

Ontmoet de moderator:

Constantijn van Aartsen: Woordvoerder voor de Maastricht klimaatcoalitie, en post-doc onderzoeker in Duurzaam Ondernemen, Cultuur en Bedrijfsregulering aan de Rechtenfaculteit van Maastricht. Heeft zijn proefscrift geschreven over redenen voor het wangedrag van ondernemingen, en doet momenteel onderzoek naar mogelijkheden om het capitalisme te overstijgen zodat wij kunnen transitioneren naar een duurzame en eerlijke politieke economie.

Meld je hier aan om mee te doen!

Details

Date:
February 9, 2021
Time:
19:30 - 21:00
Event Category:
Website:
https://bit.ly/3irE7HU

Venue

Online

Organizer

Maastricht for Climate

Leave a Reply

Your email address will not be published.