Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

March on Wheels

September 25, 2020 @ 16:30 - 18:00

Maastricht volk! 🌍

We kunnen de Covid-pandemie niet aanpakken door de klimaatcrisis en de sociale ongelijkheid te verergeren. Onze eisen voor verandering op lokaal niveau, hier in Maastricht, liggen op tafel en we hebben ze nodig om gehoord te worden. Nu, niet later, want onze tijd raakt op❗️ Daarom zullen we ons verenigen op de straten van Maastricht om onze 8 eisen aan de gemeente kracht bij te zetten. (https://www.maastrichtforclimate.nl/en/our-demands/)
Kom mee!

Wanneer❓ 25 september, 16:30
Waar❓ Stadspark -> Plein 1992 (meer informatie in de voorkomende event)
Wat❓ Een mars op wielen
Wat moet ik meenemen❓ Een voertuig (masker, helm, kniebeschermers)

We willen dat Maastricht ziet dat we er nog steeds zijn en dat we nog steeds met veel zijn. Het wordt tijd dat we weer in onze straten te zien zijn, maar dan wel op een manier die ons in staat stelt onszelf en anderen te beschermen. Daarom brengen we de wereldwijde klimaatactiedag naar Maastricht in de vorm van een “March on Wheels”. Dat klopt! Op wielen! We moedigen je aan om je fiets, board, schaatsen, driewielers, hoverboard, handkar of wat voor voertuig dan ook mee te nemen. Ga creatief aan de slag met het decoratieve gedeelte, breng je vlaggen en borden mee en bevestig ze aan je fiets/wat dan ook. Zorg ervoor dat je je steentje bijdraagt aan het bewaren van de nodige afstand tot je mede-demonstranten. We moedigen iedereen aan om een masker, helm en kniebescherming mee te nemen, zodat we onze kleine derby zonder verwondingen of infecties kunnen afmaken!

Dit jaar werd gekenmerkt door crises die het leven en het levensonderhoud van mensen over de hele wereld en hier in Maastricht hebben aangetast. Het leven in een systeem dat zo crisisgevoelig is dat het aan ons is om te schreeuwen en te schreeuwen voor duurzame verandering: naar een beter bestande, sociale en eerlijke maatschappij! Want zelfs in een voortdurende pandemie staat de klimaatcrisis niet stil. Californië brandt weer; miljoenen mensen vluchten van droogte en honger, vluchtelingen aan onze grenzen lijden onder erbarmelijke omstandigheden. Nu is ook het jaar waarin we er nog voor kunnen zorgen dat we het doel van 1,5 graden bereiken. We kunnen voorkomen dat er nog miljoenen meer van dergelijke humanitaire rampen plaatsvinden, dat nog eens miljoenen mensen het leven verliezen en niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. We hebben gezien dat regeringen overal ter wereld snel en daadkrachtig kunnen optreden. Daarom gaan protesteerders over de hele wereld weer de straat op: Om nu klimaatactie te eisen! Sluit je aan bij de wereldwijde beweging, met ons hier in Maastricht.

Meer informatie over onze eisen op onze website https://www.maastrichtforclimate.nl/onze-eisen/

Tot ziens op straat! ✊

Details

Date:
September 25, 2020
Time:
16:30 - 18:00
Event Category:

Venue

Stadspark Maastricht
Stadspark
Maastricht, Limburg 6211JW Netherlands

Organizer

Maastricht for Climate

Leave a Reply

Your email address will not be published.