Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

One System, One Fight – Menselijke Ketting

June 21, 2020 @ 15:00 - 17:00

👉 Wat? Een menselijke ketting protest
👉 Waarom? De klimaatbeweging, de feministen beweging, vakbonden en Black Lives Matter komen samen om een systeem verandering te eisen!
👉 Wanneer? Zondag 21 Juni om 15:00

In het afgelopen jaar zijn er in alle delen van de wereld mensen in opstand gekomen. Van Chili tot Libanon, van de VS tot Soedan, van Algerije tot Iran, van Hongkong tot Frankrijk. Veel verschillende bewegingen zijn ontstaan en vormden momentum. Miljoenen mensen zijn door de straten van hun steden gerend en hebben hun woede geschreeuwd. Van de feministische strijd tot de klimaatbeweging. Van de strijd tegen corruptie tot de strijd voor een betere democratie. Van de strijd tegen racisme en politiegeweld tot de strijd tegen armoede en ongelijkheid.

Klimaatactivisten zijn bang voor hun toekomst. Vrouwen zijn het beu om ondermijnd te worden in onze patriarchale samenleving. Gekleurde mensen zijn boos omdat ze nog steeds het slachtoffer zijn van systematisch racisme.Werknemers worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en zijn het beu om te kijken naar grote bedrijven en de 1 procent die profiteert van hun lijden.

Deze bewegingen lijken misschien allemaal gescheiden van elkaar, maar dat zijn ze niet. Ze vechten allemaal tegen ÉÉN SYSTEEM. Een systeem dat ontworpen is om een minderheid te bevoordelen door de rest van ons te onderdrukken en onze planeet te vernietigen. Ze vechten allemaal voor een SYSTEEMVERANDERING.

Op 21 juni om 15.00 uur zullen we in Maastricht onze eenheid tonen. De klimaatbeweging samen met de feministische beweging. Vakbonden samen met de Black Lives Matter beweging. In Maastricht is de afgelopen jaren veel activisme getoond en het is eindelijk tijd om onze stad en ons land te laten zien dat deze demonstraties niet afzonderlijk zijn. Dat we samen zijn. Dat we één zijn. Dat wij de mensen zijn, en dat wij SAMEN DIT SYSTEEM ONDERUIT HALEN.💪💪

Doe met ons mee op 21 juni voor de langste Menselijke Keten die deze stad ooit heeft gezien. Door 1,5 m van elkaar af te staan, zorgen we ervoor dat we deze demonstratie veilig houden.

We zullen 2 ontmoetingsplaatsen hebben, aan beide kanten van de brug.
1. Plein 1992
2. Het Stadspark
Afhankelijk van waar je vandaan komt, vragen we je om naar het overeenkomende verzamelpunt te gaan. Ter plaatse zal het monitoren van mensen je leiden naar je positie in de keten.

CORONA MAATREGELEN:
– Er worden stippen aangebracht met krijtspray langs de ketting, 1,5 meter van elkaar, waar mensen kunnen staan/zitten
– Slechts een persoon per stip, ook als je met elkaar een huishouden deelt (uitgezonderd kinderen onder de 16 jaar)
– Er is een livestream zodat je de toespraken kunt volgen : http://mixlr.com/maastricht_activism
– Mondkapjes worden aangeraden
– Er zal een team zijn voor het begeleiden van deelnemers, volg hun instructies op. Anders riskeren we dat het doel van de demonstratie nauwelijks aandacht krijgt.
– Kom je niet uit Maastricht of directe omgeving? Dan willen we je vragen om niet te komen. De coronamaatregelen vallen niet te handhaven als teveel mensen van buiten Maastricht komen, en niet-essentiële reizen worden afgeraden. In plaats daarvan kun je natuurlijk de livestream volgen.
– Deze demonstratie wordt georganiseerd door ervaren organisatoren, in goed overleg met de gemeente en volgende de richtlijnen die de gemeente stelt.

Deze demonstratie is slechts het begin van het ontstaan van een verenigd front hier in Maastricht. Doe mee met dit protest, en sluit je aan bij de massale demonstratie die wordt georganiseerd voor september. Eenheid is onze kracht.

Vergeet tot slot niet te delen, uit te nodigen en verder te delen!

Details

Date:
June 21, 2020
Time:
15:00 - 17:00
Event Category:

Venue

Hoge Brug
Maastricht,

Organizers

Amnesty International
Maastricht for Climate
Klimaat Actie Netwerk
Black Lives Matter
de FNV
Exctinction Rebellion
Fossil Free
Milieu Defensie afdeling Maastricht
Internationale Socialisten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *