Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Schone Lucht voor Ons en Onze Kinderen

February 24 @ 19:30 - 21:00

Tijdens het tweede evenement zullen de panelleden het luchtvervuiling probleem in Maastricht bespreken.
De stad Maastricht is een van de steden met de meeste luchtvervuiling in het land door auto’s, vrachtwagens, boten en vliegtuigen die de regio Maastricht als speeltuin gebruiken. Tegelijkertijd spelen onze kinderen niet meer buiten – er is zoveel openbare ruimte voor vervoer ingericht dat onze straten niet meer veilig of gezond genoeg zijn om te ontdekken. Wij eisen dat de gemeente krachtiger optreedt tegen luchtvervuiling!‼️

Het panel brengt drie sprekers samen om de implicaties van luchtvervuiling voor onze gezondheid en de stad Maastricht te bespreken. Het panel bespreekt de ernstige effecten van vervuiling op onze gezondheid en de manieren waarop de stad Maastricht dit kan verhelpen. Het aantal vervuilende personenauto’s en vrachtverkeer in en rond de stad dienen op korte termijn teruggeschroefd te worden.

Het invoeren van een lage emissiezone zal de uitstoot van broeikasgassen en verdere vervuiling van de luchtkwaliteit in onze stad enorm verbeteren. Wij als burgers van Maastricht hebben recht op gezonde, schone lucht en een veilige omgeving.

Het aanpakken van dit probleem kan niet langer meer uitgesteld worden!⏳ Doe mee met onze discussie laten we samen oplossingen vinden voor ons vervuilde Maastricht.💚💪

Ontmoet de sprekers:

Professor Onno van Schayck: specialist in luchtkwaliteit en preventieve geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Professor van Schayck wordt erkend als de meest geciteerde onderzoeker ter wereld op zijn vakgebied en wordt erkend als een internationaal toonaangevende expert in het onderzoek naar vroege diagnose en behandeling van astma en COPD.

Professor Paul Borm: gespecialiseerd in medische technologie en expert in toxicologie. Tijdens zijn 25-jarige academische carrière in de toxicologie in Utrecht, Maastricht en Düsseldorf deed hij onderzoek naar long- en hartziekten met een duidelijke focus op blootstelling aan gezondheid op het werk.

Math Korpershoek: ervaringsdeskundige op het gebied van luchtkwaliteit. Goed op de hoogte van de stand van zaken luchtkwaliteit in Maastricht en het gemeentelijk beleid. Is 43 jaren werkzaam geweest in het basisonderwijs te Maastricht. Sinds 2004 is hij actief geweest bij ENCI-Stop, Klaor Loch en Milieudefensie Maastricht

Ontmoet de moderator:

Ivo Stumpe: Dit panel wordt gemodereerd door Ivo Stumpe, beleidsmedewerker van de fractie Groenlinks in de Tweede Kamer Verkeer en Milieu. Hij is een voormalig leider van de verkeerscampagne Milieudefensie Nederland.

Meld je hier aan om mee te doen!

Details

Date:
February 24
Time:
19:30 - 21:00
Event Category:
Website:
https://bit.ly/38W64UM

Venue

Online

Organizer

Maastricht for Climate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *