Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Stimuleer Lokale Zaken

March 23 @ 19:30 - 21:00

Op 23 maart organiseert de Maastricht klimaatcoalitie een webinar met paneldiscussie over het ‘stimuleren van lokale bedrijven’ in onze stad en regio. Het doel is om te verkennen hoe wij de lokale economie kunnen versterken en verduurzamen, en om beleidsvoorstellen te bedenken die Maastricht en Limburg kunnen invoeren om deze transitie te ondersteunen.

Het stimuleren van een lokale, duurzame economie is een belangrijke stap voor het corrigeren van de geglobaliseerde economie die ons klimaat verstoort, biodiversiteit vernietigt, ongelijkheid stimuleert en leidt tot overconsumptie. Het is niet langer verantwoord om eindeloos te streven naar maximale winst, concurrentie,innovatie en economische groei.

Gelukkig zijn er, over de hele wereld, vele pioniers die zich bezighouden met betere, meer democratische, duurzame en inclusieve lokale bedrijven en beleid. Honderden voorbeelden bewijzen dat lokaal beheer zorgt voor minder overexploitatie, betere werkomstandigheden, eerlijkere salarissen en meer stabiliteit. Het kan beter, dus óók in Maastricht en Limburg.❗️❗️

Deze discussie kan de eerste stap richting verbetering zijn. 💚🌱

Meld je hier aan om mee te doen!

Ontmoet de sprekers:

Roos van Os – Medewerker Fearless Cities Team Amsterdam

Roos van Os werkt sinds mei 2019 voor de gemeente Amsterdam binnen het Fearless Cities team.

Vivianne Heijnen – Maastricht Wethouder Economie, (EU) regionalisering, Wonen en Sociale Innovatie

Sinds 2018 wethouder economie en arbeidsmarkt van Maastricht. Daarnaast heeft ze wonen, burgerparticipatie en euregionale samenwerking in portefeuille. “Willen we onze stad een duurzame toekomst geven, hoort daar de groei naar een circulaire economie bij… met stevig lokaal ondernemerschap.”

Anne Lefevre – Meewerkend Lid van Gedeelde Weelde

Meewerkend lid en fotograaf van coöperatie Gedeelde Weelde. Mede opstarter en lid bij Locotuinen Maastricht, waar ik ook de fotografie, evenementen en communicatie doe. Vakbloemist en ook werkzaam geweest in de sector maar daar gestopt vanwege morele spagaat ivm duurzaamheid.

Constantijn van Aartsen – Woordvoerder Maastricht klimaatcoalitie en UM onderzoeker

Constantijn vertegenwoordigt de Maastricht klimaatcoalitie, een samenwerking van tien NGOs-, grassroots- en studentenorganisaties die zich inzetten voor een eerlijk en duurzaam Maastricht. Hij is tevens postdoc onderzoeker aan de Universiteit van Maastricht, gespecialiseerd in duurzame economie en ondernemingsrecht.

Ontmoet de moderator:

Jaap Janssen – Programmamaker Studium General Universiteit Maastricht 

Jaap Janssen is programmamaker bij Studium Generale van de Universiteit Maastricht. Studium Generale organiseert lezingen, debatten, collegereeksen, film-, poëzie- en theateravonden voor studenten en geïnteresseerden.

Details

Date:
March 23
Time:
19:30 - 21:00
Event Category:
Website:
https://bit.ly/2N6S8im

Venue

Online

Organizer

Maastricht for Climate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *