Webinarserie voor een duurzaam Maastricht

Hoe kunnen we de 8 eisen in Maastricht uitvoeren?

 

Wij zijn de Maastrichtsche Klimaatcoalitie, een netwerk van studenten- en lokale organisaties verenigd in de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Onze organisatie is opgericht met als doel prioriteit te geven aan dit wereldwijde proleem wat ons allemaal in de nabije toekomst diep zal raken. We begrijpen dat het nu tijd is voor ambitieuze systeemveranderingen. En na jaren lang demonstreren- beseffen wij dat we als volk samen het voortouw moeten nemen in de transitie naar een duurzamere en socialere wereld.

 Dus we zijn begonnen! De Maastricht klimaatcoalitie formuleerde acht specifieke eisen die essentieel zullen zijn om onze stad duurzamer en sociaal rechtvaardiger te maken. Vandaag willen we deze eisen delen met iedereen die geïnteresseerd is om deel uit te maken van de oplossing! Maastricht is onze stad, van jou en van mij. Vertel wat je denkt, wat je wilt en waar je je zorgen over maakt!

Elke 2 weken komen wij met experts, activisten en burgers online samen om een van de 8 eisen te bespreken. Samen zullen we onze ervaringen, zorgen en ideeën delen en concrete oplossingen bedenken voor lokale problemen. Wat we samen bedenken, wordt vervolgens naar onze politici gestuurd. De klimaatcrisis moet worden aangepakt door middel van samenwerkingen en besprekingen  – laten we dit in de praktijk brengen en onze regering inspireren om hetzelfde te doen.

 Tot ziens op 9 februari en daarna elke twee weken!

We kunnen het! 

Wil je op de hoogte blijven?

Een Rechtvaardige end Sociale Transitie van Banen

Dinsdag 9 februari om 19.30 – 21.00

Maastricht moet nieuwe klimaatbanen creëren en degenen die in de transitie hun baan verliezen, heropleiden. De klimaattransitie moet sociaal zijn.

Schone Lucht voor Ons en Onze Kinderen

Woensdag 24 februari om 19.30 – 21.00

De stad Maastricht heeft een van de vuilste luchten van het land. Wij eisen de invoering van een lage emissiezone voor de stad en omgeving.

Verbied Plastic voor Eenmalig Gebruik

Dinsdag 9 maart om 19.30 – 21.00

Maastricht moet plastic voor eenmalig gebruik verbieden en plastic uit de Maas halen voordat het verder spoelt naar zee.

Stimuleer Lokale Zaken

Dinsdag 23 maart om 19:30 – 21:00

Maastricht moet de lokale en circulaire economie stimuleren en lokale initiatieven ondersteunen.

Gratis Openbaar Vervoer

Dinsdag 6 april om 19:30 – 21:00

Nederland heeft het duurste openbaar vervoersysteem van de EU. We hebben meer openbaar vervoer nodig en het moet gratis zijn.

Fossiele Brandstoffen Uitfaseren 

Dinsdag 20 april om 19:30 – 21:00

Maastricht moet af van fossiele brandstoffen en moet ervoor zorgen dat de industriële sector hetzelfde doet.

Maak Woningen en Gebouwen Duurzaam  

Dinsdag 11 mei om 19:30 – 21:00

Alle huizen en gebouwen moeten CO2-neutraal  zijn. Dit mag niet ten koste gaan van de mensen.

 

Informeer en Betrek de Mensen

Dinsdag 25 mei om 19:30 – 21:00

Maastricht moet zijn burgers informeren en betrekken bij de crisis. Individuen moeten het laatste woord hebben, niet de economische stakeholders.

Help onze met de promotie van deze initiatief delen met je vrienden, familie en collega's!

If not us, then who? If not now, then when?

Gesponsord door: